Saopštenja

Predsjednica Reprezentativnog sindikata Lejla Čopelj je odraža sastanak sa Majom Gasal - Vražalica Predsjednica zastupnicom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine tokom kojeg se razgovaralo o načinu donošenja Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH.

Više...

Povodom usvajanja Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu Odluka) koju je Vijeće ministara usvojilo na 111. sjednici održanoj dana 24.08.2017. godine, (Službeni glasnik BiH; broj:72/17), Upravni odbor Samostalnih sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH (u daljnjem tekstu Reprezentativni sindikat) je na svojoj redovnoj sjednici 21.09.2017. godine, te na Vanrednoj sjednici 17.10.2017. godine razmatrao i raspravljao o zakonitosti navedene Odluke, posljedicama koje će ista proizvesti te donio odluku o upućivanuju dopisa Instituciji obdusmena za ljudska prava BiH i ustavno-pravnih komisija oba doma Parlamenta BiH sa sljedećim zahtjevima:

Poštovano članstvo,

Povodom usvajanja i objavljivanja nove Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz sa posla u institucijama BiH  (u daljem tekstu: Odluka) Samostalni sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH (u daljem tekstu: Samostalni sindikat) se obrača svim zaposlenim u institucijama BiH sa sljedećom informacijom.

Više...

Samostalni sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine (Samostalni sindikat), je za predstavnike Institucija BiH i samostalnih sindikalnih organizacija organizirao okrugli sto na temu Zakona o štrajku u Institucijama BiH (Zakon)  i utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka, koji je održan u srijedu 11.10.2017. godine sa početkom u 14,00 sati u Sali 1/1  Parlamentarne skupštine BiH ul: Trg BiH br.1, na prvome spratu.

Više...

Koristimo priliku da Vas obavijestimo da Samostalni sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, organizira okrugli sto na temu Zakona o štrajku i utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka, koji će se održati u srijedu 11.10.2017 godine sa početkom u 14,00 sati u Sali 1/1  Parlamentarne skupštine BiH ul: Trg BiH br.1, na prvome spratu.

Više...

Na osnovu čl. 37. i 57. Statuta Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, Skupština Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 11.05.2017. godine u Sarajevu, donijela je

ODLUKU