Aktuelnosti

sindikati

Dana 18.11.2019. godine u amfiteatru Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je održana tribina "Sindikalni skup 5 do 12" koju su u zajedničkoj suradnji organizirali Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikat uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH.

Poziv za tribinu je upućen svim zaposlenim u institucijama bez obzira na članstvo u Sindikatu te su sindikati na taj način pokazali otvorenost za suradnju i opredjeljenost na borbu za bolji status svih kategorija zaposlenih u institucijama BiH. Tribina je održana pred oko 300 učesnika te su usuglašeni zaključci sa zahtjevima Vijeću ministara BiH i nadležnim institucijama.

Zahtjeve možete preuzeti na LINKU.

Sindikati izražavaju nastavak spremnosti na konstruktivni ekonomsko socijalni dijalog koji će vratiti ugled te zaštiti prava uposlenih u institucijama BiH.

Sindikali-bunt-29112019

Predstavnici Sindikata državnih službenika i zaposlenih u institucijama BiH, Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Saveza sindikata policijskih organa u BiH su dana 29.11.2019. godine gostovali u tematskoj emisiji Izazov na BN Televiziji.

Teme emisije su bile: Kakav je status državnih službenika? Zašto 60 % zaposlenih u institucijama BiH prima platu manju od državnog prosjeka? Zbog čega Vijeće ministara godinama ignorira zahtjeve sindikata institucija BiH? Da li državne institucije ostaju bez stručnog kadra?

U nastavku pogledajte kompletnu emisiju IZAZOV:SINDIKALNI BUNT U INSTITUCIJAMA BIH

IMG-7860235573e8e12fba429c71f16e409e-V

Danas je amfiteatru Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održana tribina "Sindikalni skup 5 do 12" koju su u zajedničkoj suradnji organizirali Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikat uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH organiziraju.

Više...

Sastanak-vstv-06112019

Dana 06.11.2019.godine, u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća održan je konsultativni sastanak predsjednice SDSZ-a i Upravnog odbora SO VSTV-a. Teme sastanka su bile:

Više...

Pravilna-raspodjela-prihoda

Sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Saveza sindikata policijskih organa BiH i Sindikat Uprave za indirektno oporezivanje su sačinili analizu potrebe pravilne raspodjele prihoda i povečanja plata zaposlenicima u institucijama BiH, te je uputili Vijeću ministara BiH.

ANALIZOM je ilustrativno prikazan rast plata i naknada na plate na svim drugim nivoima u BiH u odnosu na državne institucije, te drugi makroekonomski pokazatelji koji ukazuju na očigledno zanemarivanje kategorije zaposlenih u institucijama BiH.