Koristimo priliku da Vas obavijestimo da Samostalni sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, organizira okrugli sto na temu Zakona o štrajku i utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka, koji će se održati u srijedu 11.10.2017 godine sa početkom u 14,00 sati u Sali 1/1  Parlamentarne skupštine BiH ul: Trg BiH br.1, na prvome spratu.

Cilj okruglog stola je predstavljanje osnova Zakona o štrajku u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“ broj 44/16) (u daljem tekstu: Zakon) sa akcentom na obavezu Institucija da donesu Odluku o utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka koja je definirana u čl. 15 pomenutog Zakona. S tim u vezi, gosti/izlagači na okruglom stolu će biti osobe koje su bile angažovane u samom procesu sačinjavanja Zakona o štrajku u institucijama BiH te osobe sa svih nivoa vlasti koje imaju iskustvo sa procesom utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka.

Pozivi za učestvovanje su poslani svim sindikalnim organizacijama i Institucijama BiH kako bi nominiranjem i učestvovanjem svojih predstavnika doprinjeli ovoj tematici te omogućili Institucijama BiH smjernice kod utvrđivanja minimuma procesa rada u slučaju štrajka te koje bi podjednako bile u interesu i zaštite neometanog radnog  proces, ali i zaštite prava zaposlenih.

Molimo vas da prijave Vaših predstavnika  pošaljete na email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli ili putem telefona 033/553-605 fax:033/553 606, mob: 061/486-900 predsjednica Sindikata Lejla Čopelj, najkasnije do utorka 10.10.2017.godine radi sačinjavanja evidencije ulaska u zgradu Parlamentarne Skupštine BiH.

Učešće na okruglom stolu nije uvjetovano članstvom u Sindikatu.

AGENDA

OKRUGLI  STO  NA TEMU “OSNOVE ZAKONA O ŠTRAJU SA AKCENTOM NA UTVRĐIVANJE MINIMUMA RADNOG PROCESA U SLUČAJU ŠTRAJKA”

Sala za sastanke na I spratu zgrade Parlamentarne skupštine BiH

Srijeda, 11.10.2017.godine, 14,00 sati