Povodom utvrđivanja osnovice za plate zaposlenih u institucijama BiH, Sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikat Uprave za indirektno oporezivanje i Savez sindikata policijskih organa u BiH su uputili pismo reakcije prema Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Reagovanje na sramno izbacivanje "VRAĆANJA" osnovice od 23 KM iz budžeta Institucija BiH. Zaposleni u institucijama BiH su godinama unazad izloženi nekorektnom i doskriminirajućem odnosu izvršne vlasti prema njihovim egzistencijalnim problemima i smatramo da je ovakav prijedlog budžeta za 2020. godinu nastavak kontinuiteta takvog odnosa. Iako Vijeće ministara BiH i Ministarstvo financija i trezora konstatno govore o povećanju osnovice za 4% to je potpuno netačna informacija, te se ne radi ni o kakvom povećanju već VRAČANJU onoga što nam je oduzeto još prije 10 godina i za razliku od ostalih nivoa vlasti, nikad nije vraćeno.

Reakcija-sindikata-na-osnovicu-2020-1

Reakcija-sindikata-na-osnovicu-2020-2