Sindikat Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje, Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini i Samostalni sindikat državnih službenika i uposlenika u institucijama BiH izražavaju razočarenje zbog kontinuiranog privremenog finansiranja institucija BiH, koje se ne ogleda samo u privremenom finansiranju u tekućoj 2019. godini, već se prema uposlenima na nivou institucija BiH postupa na identičan način još od 2013. godine (iako su pojedini budžeti usvajani blagovremeno, pri čemu su zamrznute plaće i naknade za oko 20.000 uposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Zajednicki-sastanak-sindikata-11092019-2

Temeljem potpisanog Sporazuma o saradnji reprezentativnih sindikata na nivou institucija Bosne i Hercegovine, 11.09.2019.godine u prostorijama Parlamentarne skupštine, održan je sastanak predsjednika i članova upravnih odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikata uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH. Glavna tema sjednice je bila „Kolektivni ugovor“, odnosno nepostojanje Kolektivnog ugovora za uposlenike državnih institucija, a raspravljalo se i o drugim bitnim pitanjima i problemima uposlenih u institucijama BiH.

Opširnije...

Poziv-za-sposrtke-susrete-Kladovo

Poziv za Sportske susrete Jugoistočne Evrope možete pruzeti na sljedećem LINKU.