Zajednicki-sastanak-sindikata-11092019-2

Temeljem potpisanog Sporazuma o saradnji reprezentativnih sindikata na nivou institucija Bosne i Hercegovine, 11.09.2019.godine u prostorijama Parlamentarne skupštine, održan je sastanak predsjednika i članova upravnih odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikata uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH. Glavna tema sjednice je bila „Kolektivni ugovor“, odnosno nepostojanje Kolektivnog ugovora za uposlenike državnih institucija, a raspravljalo se i o drugim bitnim pitanjima i problemima uposlenih u institucijama BiH.

Opširnije...

Poziv-za-sposrtke-susrete-Kladovo

Poziv za Sportske susrete Jugoistočne Evrope možete pruzeti na sljedećem LINKU.

Prenosimo iz medija nove reakcije Sindikata povodom nedonošenja Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, te neomogućavanja privremenog financiranja institucija BiH putem donošenja nove Odluke o privremenom financiranju za period juli-septembar 2019. godine.

IMG-20190722-223348